onsdag 28 april 2010

guuuuud. trodde aldrig jag skulle säga detta men: TACK askan!!!! hade aldrig hunnit klart med portfolion i tid om jag kunnat åka när jag skulle ha åkt från början.. jag ger en update när jag kommer hem från la londi, nu sova! 2 timmar. sen åka. hur kunde detta hända?

måndag 26 april 2010

research-fiffel

gör om lite research och försöker få ihop skiten.. ingen struktur i mitt huvud längre. imorgon måste jag åka ut till ahnviks och köpa kartong då de inte hade något tunt på whalströms. hm. ett exempel på omgjord research till dirty dancing-kollektionenhär:

den här blev...

...såhär

måste sätta fart som fan nu!

lördag 24 april 2010

londontown

jag ska till London. på torsdag. fick jag veta för tio minuter sen.
bara fram med skiten igen alltså och KÖTTA!!!!
helgen har hittills bestått av beckmans-ansöknings-jobb men det får skrotas en kort sekund nu. ojojoj!

onsdag 21 april 2010

börja om från början, börja om på nytt.

ska vi se. jaa, helt uppenbart kunde jag inte ta mig till Londontown i måndagskväll och stelbenta som de jävlarna är var det inte möjligt att ge mig en portfolio-review vid annat tillfälle heller. för vulkanutbrott är helt enkelt sånt man får räkna med.
jaja, jag är fortfarande lite småsur men det börjar kanske gå över. lite. men ytterst lite. allt jobb jag la i helgen på att montera om en massa arbeten och klippa sönder research böcker och hej och hå. men, idag är en ny dag.

så då var det bara till att ta tag i beckmans-ansökan. två kollektioner ska racergöras på helst en vecka eftersom jag då ska(!) få ett brev från THS där det står att jag har intervju om två veckor. yeyp. så är det.
inspirationen till en av mina kollektioner är livekonserter. man var tvungen att välja något inom ramen för populärkultur, dvs. allt? :) ur detta ska jag skapa två mönster som ska visas i tryck på x-antal plagg i kollektionen.

det kan nog bli något av det här va?






och för alla som villa höra mig göra bort sig på rikstäckande radio imorgon bör ratta in p3 runt tjugo i tio när jag önskar en låt på morgonpasset. gaaaaaad! haha..



tjillevipp!

fredag 16 april 2010

portolio-shenanigans

mina sömnadsvanor är rubbade. bara så ni vet. men nu ska jag börja från början och sluta där det tar slut. det kommer bli mycket.

vi börjar med allt som gått fel.

nr1
i söndags satt jag på textilhögskolan och började så smått med plaggskisser till min kollektion. givetvis glömmer jag mina två usb-minnen i skolan och dessa finns inte kvar på måndag morgon när greta skulle titta efter dom. när jag sen på tisdag kommer till skolan för att kolla om de finns hos vaktmästar-stig gör de inte det. det finns dock en lapp om att lokalvårdaren hittat två stycken men han slutar klockan tolv. klockan är kvart i ett. jaha! bara att åka hem igen och hämta datorn eftersom tanken var att jag skulle skriva ut bilder i fotostudion.
men gudarna var lite på min sida och på väg ut springer jag ifatt lokalvårdaren som är på väg hem och får då tillbaka dom :)

nr2
vi får inte till inställningarna på skrivaren i fotostudion på tisdagkväll och slösar två a2 fotopapper genom olika försök :(
min tidsplanering skrotas och jag måste göra detta på onsdag istället.

nr3-25
onsdag. åker ner till skolan för att köpa nytt fotopapper, skriva ut bilder, göra klart plaggskisser och skriva ut alla texter till portfolion.
börjar med fotoutskrifter och får gå dit själv med nyckel vilket inte är tillåtet alls men sker pga tidsbrist.
detta går bra och jag tar mig tillbaka till skolan för att fortsätta med plaggskisser. givetvis har jag glömt det usb-minnet hemma och måste därför åka hem. GAH. förlorar tid!!!
bestämmer mig för att gå till furulunds och köpa tyger till tygprover på vägen till skolan. väl tillbaka i skolan inser jag att jag inte har min handväska med mig längre. där finns ALLLT! mobil, pengar och ett av mina usb-minnen. PANIK!
lånar telefon o ringer furulunds. ingen väska. såklart glömde jag den på bussen. ringer västtrafik som säger jag måste vänta till imorgon och ringa hittegods då för de spårar inte glömda saker längre. okej, det är lugnt, jag klarar mig till imorn då tänker jag.. gör några halvdana plaggskisser, skriver ut. inser att alla mina texter ligger på det andra usb-t.. damn.
saina plockar upp mig med bilen i skolan och vi far hemåt för att fortsätta.
då inser jag att jag lagt även mina lägenhetsnycklar i handväskan. det gör jag aldrig. de ligger liksom alltid i min jackficka.. sååå, då får jag gå till snälla grannen med huvudnyckel, no worries tänker jag. bara det att han är inte hemma. han är ALLTID hemma!!!
äter på pizzerian i hopp om att han ska komma hem, bilen står ju liksom utanför huset. tänker på att slå sönder en fönsterruta?
fortfarande inte hemma.
ringer västtrafik igen som fortfarande inget kan göra men tipsar om att jag kan gå på en stadsbuss för att se om de kan göra något.
åker till knalleland och går på första bästa buss.
nej, de kan inget göra. men kolla tidpunkten nere vid torget. klockan är halv sju. de stängde klockan 6.
hem igen i hopp om att snälla grannen är hemma.
inte hemma.
kommer på att jag ju kan fråga någon annan granne om nummer till hyresvärden som iofs aldrig brukar svara i telefon men ändå.
han svarar! han har en nyckel. vi åker till sjömarken och hämtar den, yey!
väl hemma har vi förlorat ca två timmars arbetstid och tankar om att ge upp har gnagt i mitt huvud en lång tid. men då var det bara att sätta igång, natten är lång som man brukar säga!


modetecknigar och montering var allt jag hade kvar. ändå fick jag hålla på konstant till klockan 2 dagen efter. passar på att tacka saino för bil och medhavd skrivare:)
nu bilder.


allt är lite suddigt sådär på kvällskvisten

helt plötsligt var det morgon

frukostfräsching

rufsigt hår

sagan om ringen-trilogin, harry potter och gamla kameran fick agera lim-tyngder


sen då, sen blev det färdigt! portfolion blev klar. va? galet!?


designidentitet:
(vad gillar du, vad är mode för dig?)

tidigare arbeten:

i'll wear you on my arm like brand new scar s/s 10


a-changin' chains a/w 09

sentimental geek, shut up and go to sleep s/s 09


designexperiment:
ord som tröst och makt.


kollektion:

loneliness is the human condition a/w 2011



krokier:



klart och betalt. (på 'mammas nya kille'-vis)

och för alla som undrar så fick jag tillbaka min väska med allt kvar. pengar, mobil, kort, nycklar. så efter lämning av protfolie, hämtning av väska, tillbakalämnande av nycklar kom vi vid fyra på torsdagen hem, lagade linssoppa och röjde röran, sov en timme, drog till göteborg och kollade på Shout out louds. för det tyckte vi var klokt.
sömnbrist leder till en del hjärnbrist men vi försökte iaf låtsas vara normala. lite.



nu ska jag på två-tre dagar smälla ihop en portfolio till london, på måndag drar jag!!


kötta!

torsdag 15 april 2010

jag lever. tror jag. kan verka relativt genomskinlig i vissa ljus.
imorgon kommer en fetinguppdatering om de senaste dygnen. alldeles för mjuk i mössan just nu. men jag lovar. ni vill veta vad som händer klockan 3.12 på natten när man vet att nu, nu jävlar har vi 12 timmar kvar att fixa detta!
jag fixade det i alla fall.
i helgen ska jag få ihop en portfolio till london dit jag tydligen åker måndag kväll. men mer om detta imorgon.
håll tillgodo!

måndag 12 april 2010

200 besökare, hm. vem fan är det som läser? :)
uppdaterar imorgon, eller i ett annat liv, vem vet?

söndag 11 april 2010

solsken i blick

idag har varit en såndär bra dag. jag tror att the tiny i torsdags och krokin igår och solskenet idag har fått mig att gå in i någon form av harmoni-mode. vilket i och för sig är skönt men lite skrämmande, är detta lugnet före stormen månne?
ingen större uppdatering idag även om en hel del lösa trådar stramats åt en del och börjar ta sig formen av en säck, eller hur det nu är man säger.
imorgon skola. resten av veckan slutspurt!

solkens-skissande :)


stay connected!

lördag 10 april 2010

filtade bubblor

ännu ett bubbelexperiment!

sticka lappar av saftfärgat garn

knyta in bland annat nötter

tvätta med såpa (efter instruktion från kristin)


trasslade ihop sig lite :)

färdigt!

i love experimenting!!!!

kroki

dagen fick börja med två timmars kroki på ålgården här i borås. sjukt lugnande att vara helt inne i något så. dock fick jag inga som jag bara så, wow, dessa kan jag bifoga i portfolion.. menmen. ska se om jag kan arbeta vidare lite på några av dom kanske i efterhand...

första

gouache

collage and gouache
left hand ;)

not lifting the pen from the paper...

not looking at paper while sketching

crazy (though the picture seem to turn
when put up on the blog :(

last one

lots and lots of others that i wont put up aswell :)

fredag 9 april 2010

foton

nu när jag haft presentation i skolan känner jag att det är dags för fotona att åka upp. here we go:


II
Detta pågick ett tag och växterna mellan dessa två kroppar
flätades samman till något mjukt och fint
Bob Hansson



För några av oss handlar överlevnad om att ta sig igenom dagen utan att drabbas av andra människors kvarglömda sot. Det där svarta dammet som yr och lägger sig kring hjärtat och alltid kommer från människor som kom dig nära, men egentligen inte ville någonting. De strör svart sot i dig.

Marcus Birro




det fragila
i makten du utövar
orden som blir mina
så fort de lämnat dig
orden som förändras i min mun
likt röken
flyr åt andra håll än de du tänkt
formas till andra meningar
tolkas
och aldrig igen
är enbart dina



kanske att jag visar lite skissbok senare men den är kvar i skolan.


igår hade jag och saino förresten en kollektiv 'ont i magen av stress'-dag som vackert avslutades av konsert med the tiny. jag grät redan på första låten och sen bara fortsatte det. HELT JÄVLA FANTASTISKT!!!!! och så himla mycket bättre än på pustervik i november. det var på nefertiti denna gång; levande ljus, sittplatser vid bord, vuxet och stillsamt. lovelovelove.

så idag har jag inte haft ont i magen och inte känt mig så stressad. förutom att jag kom sent till skolan pga av lite logistiska problem och en del runtspringande för att montera det sista till min presentation :)

men denna helgen är verkligen helgen då allt måste hända!


hey ho,
let's go!!!

tisdag 6 april 2010

idag was the dag of all dags! fotografering av designexperiment.
det känns fantastiskt bra :) henrik är så sjukt bra, han kan få vad som helst att se ut som världens underverk. vilket känns bra för en människa som har tvivlat på vad det egentligen är hon håller på med..
så...

en teaser.

sen har jag kokat lite mer tyg ikväll. med pingisbollar. och det funkade! jag trodde typ de skulle smälta eller deformeras total men det gjorde de inte :) wihuuu.


nu var det bara det där med att slänga ihop en kollektion.
såatte...

keep on keepin' on.

måndag 5 april 2010

upp och ner

i lördags var jag redo att ge upp. på riktigt. det kändes som att det var en omöjlig uppgift att få alla lösa ändar att knytas samman. som att jag inte gjort något hela helgen(vilket jag knappt hade). visserligen var mamma här och pysslade och lagade mat och städade men jag hade svårt att koncentrera mig och faktiskt jobbigt. så. där var jag i lördags kväll. redo att ge upp.
nu känns allt lite ljusare och lättare. jag har börjat skissa lite mer och researchen till designexperimentet är nästan färdigt. idag fick jag inte sätta igång datorn förens klockan 19 och ujuj vad jag hann en himlans massa mer! haha. givetvis aldrig lika mycket som jag tyckte jag borde hunnit men ändå. mycket. så ingen mer dagstid dator för mig.
och imorgon är det äääntligen fotografering av designexperiment. är lite nervöst men kommer förmodligen gå bra. hoppas jag.

to be continued.

fredag 2 april 2010

fotografering light.

hade fina-maria på besök från köpenhamn och passade på att fota lite tidigare arbeten att bifoga i ansökan. först två stickade plagg på maria och sen kläder jag sydde i höstas på mig själv. nu ska här bara väljas bilder av alla hundratals som togs. och redigeras. sen lägger jag upp dom här :) lite smakprov av hur vi såg ut som top-models.

det är svårt att behålla koncentrationen i flera timmar,
lite fuldans i ombytes-pausen...


jobbade hårt med vårt uttryck :)


har skaffat mig hemhjälp för helgen i form av min mamma, så då är det bara att jobba på utan att behöva tänka på vare sig mat eller påskstädning...


tjohoo!