lördag 27 februari 2010

dipp

åh vad jag är lååååångt ner nu.
kommer ingen vart och känner bara för att skrota alla mina idéer. det stickade åker i papperskorgen.
gör om, gör rätt.
har beställt vattenlösligt mellanlägg som förhoppningsvis ska komma nu i veckan. blir nåt broderat tjafs. stort. och håligt. spetsliknande. för spetsar tyckte jag ju tydligen om.
men jag vet inte vad jag håller på med och allt känns fullständigt skit.


haruni-sjalen är beroendeframkallande. just för att jag vet att jag inte får. första rapporten gjord. det är ju mitt bussarbete. får inte!!!! släpp stickorna, nu!

imorgon är en ny dag.

fredag 26 februari 2010

it's been a while. men nu är jag på denna bloggen igen. har en slöjdblogg där mitt designexperiment om ord fått växa ett tag. men nu är garnkursen avslutad och jag fortsätter här.


såhär långt kom jag i garnkursen.
plus ett till dikt-fragment som jag inte fäst ännu. nu ska jag fortsätta och täcka hela capen med ord huller om buller tills man inte ser vad det står. kanske ska jag stärka huvan så att den står rakt ut. kanske.
sen måste jag komma på två till experiment. men innan det måste jag ju ha lite research. ojoj, hur ska detta gå? jag är helt opepp och vill mycket hellre sticka en haruni-sjal i ett äckligt akrylgarn... sluta genast med det!!!!

efter principen man tager vad man haver får en piercing och en gammal ring agera markörer :)

kanske ska jag försöka nästla mig in för att sy ihop min cape på en overlock på ths i helgen. we'll see.

peppa mig!

fredag 12 februari 2010

ord ord ord.

idag har varit en tämligen ineffektiv dag. skäms på mig! råkade bädda ner mig själv med datorn i sängen imorse och ramlade ur två timmar senare....
tids nog tog jag mig iväg in mot staden(Borås) i allen fallen. skulle gå till studentbokhandeln som såklart stängde redan vi två för att det var fredag. tusan. så då blev det bara två ärenden gjorda.
1. hitta VERDA på Ica


2.Skriva ut saker och ting på THS
jag ska dock försöka hålla bloggen mindre kaosartad än mitt huvud så jag tar ett projekt i taget även om jag nu måste yppa den lilla detaljen att jag såg till att vara ensam i datasalen innan jag skrev ut bilder till mitt kollektionsprojekt. say no more.

men sååå, mitt ordexperiment ska påbörjas. jag har skrivit ut ord. och mer bilder till research/moodboard. den ska bli kreativ till slut! nån gång.



dagens flyktiga rök utanför min dörr...
sen då ska det på ett eller annat sätt bli ord av allt det här. virkat? stickat? garnteknikiserat på något sätt... kanske stärkt.


och just jaa! jag höll på att glömma! jösses vad jag är borta. jag kom ju till värsta slutsatsen på bussen hem igår! det händer mycket på bussen :)
såhär. jag satt där med min virknål och försökte virka ohohohoh. jaha tänker ni, det verkar ju relativt normalt. jovars. men det gick sådär. nu ska jag ta en bild, vänta...
där.. och den som kan läsa vad det står får en chokladbit. inte. jag skrev ju det förut. men vad jag kom fram till var att den här lilla krulledutten var ändå lite snajsig. det kan ju bli en alternativ spets. (satte jag inte t.o.m dit en spets på min moodboard allt!) så, det kan hända att det viktiga kanske inte är att alla andra ska kunna se vad som står skrivet utan det viktiga kanske är min egna process när jag "skriver". det kommer bli estetiskt tilltalande i form av alternativa spetsar? vem vet vad som kommer bli.
jag kommer använda mig av fragment från både bob hanssons dikter och mina egna i detta projekt. det kommer bli stort det här, ni kan aldrig ana :)


tjillevippp!

moodboard

då jag är en realtively smart brud så inser jag att jag måste väva ihop en del saker med skolarbetet för att hinna. exempelvis ett av mina experiment. så nu ska här virkas ord i garnkursen i skolan. men till den kursen var jag tvungen att slänga ihop en moodboard vilket gjordes oerhört okreativt efter några dagars feber och sängliggande. tänkte jag kan ändå posta det så ligger det här också. yes.sen när jag gick hem igår var det så vackert. himlen var blå, luften var isande och röken var vit. och flyktig. likt det talade ordet. flytande, flyktigt, fritt och föränderligt. nytt projekt på g inom samma projekt, en bild per kväll(ungefär) på röken utanför min dörr.

måndag 8 februari 2010

designexperiment

jaaa. det har varit trögt i helgen. men jag tror jag behövde det. jag har nog kommit fram till en hel del saker i huvudet tror jag. sorterat lite. det suraste var dock att jag igår tog mig den långa färden till borås bibliotek att låna lite böcker till att inspireras av. väl där läste jag snällt på en lapp att de hade stängt t.o.m 1 mars. mantackar!
så det var bara att leta sig till göteborgs stadsbibliotek efter skolan idag för att få tag på dem. inspiration till en del av mitt designexperiment.
bob hansson tänker ni nu. ja säger jag. det är som så förstår ni kära vänner att temat på mitt designexperiment ska vara "ord som makt och tröst" och bob hansson ska tilldelas en tredjedel av det med sin lyrik eller estradpoesi om man nu så vill.
jag har nån tanke om att bara skapa i ord på kroppen. kanske virka. jag har en del tankar i huvudet men det är bara alldeles för rörigt och osorterat så håll till godo. vi får se vad det blir. har letat inspiration i högvis med gamla tidningar ikväll och imorgon kör vi igång på riktigt tror jag. bara att börja läsa då :)

ciao.

lördag 6 februari 2010

uppvärmning

I måndags var min första deadline i vårens ansökningshets, portfolion till hdk textilkonst skulle lämnas in. Proverna släpptes i början av december men ändå av någon konstig anledning gjorde jag allt(!) sista veckan i kombo med heltidsstudier. Härligt! Det var en rätt bra uppvärmning tror jag dock. Man kom in i köret. Borta i skolan 11 timmar per dag sen bara köra igång på kvällen när man kom hem. Sen blev det givetvis en helnatter söndag-måndag och jag var helt ocensurerad hela måndagen i skolan och sa de mest konstiga grejerna.. Men det bjuder jag på :)
Dock var jag så stressat förvirrad att jag glömde fota skiten. Har bara en bild på en krage jag gjorde till uppgiften:
Naturligt/Naturlikt
Skapa något i textila material med utgångspunkt i de två orden i rubriken. (ungefär)
Spetsar virkade under julen till mitt slutprojekt i en garnkurs sammanfogades med naturfärgat bommulstyg. Inspirationen var en bild på prydnadskål för naturlighetens skull. Det var en rolig upgift när jag väl fick tummen ur.
I måndags släppte sen Textilhögskolan i Borås sina uppgifter till modedesign- och textildesignutbildningarna. Är egentligen lite sugen på båda men ska bara söka modedesign. Bara att sätta igång då. Om ni vill se vad jag tampas med går det att läsa här.

tjippohej.